WERKING

www.piz-alpina.com

YOUR ALPINE WEBSHOP

100% NATUURLIJK

 

Om koude te bestrijden, is slechts één middel écht doeltreffend: warmte! Haal de verwarmende pads uit de verpakking en plaats ze in de handschoenen, broek- of vestzak, in je schoenen of op je lichaam. Door contact met zuurstof worden de verwarmende pads automatisch geactiveerd: al na enkele minuten geven ze hun volle warmte af, en dat blijft zo tot 12 uur lang! Volgens een natuurlijk proces wordt warmte gegenereerd, zonder bestanddelen die schadelijk zijn voor het milieu. Aangenaam, makkelijk en altijd bij de hand. Nooit meer koude handen of voeten dankzij de verwarmende pads van THE HEAT COMPANY® !

 

ZELFS BIJ EXTREME KOUDE

 

Sinds 1992 ondersteunt THE HEAT COMPANY® bergbeklimmers en expedities. Feedback toont aan dat de verwarmende pads ook bij extreme koude en hoogte nog zeer goed werken. Ervaar het zelf!

 

 

 

ACTIVATIE

 

Verpakking openen, de verwarmende pads eruit halen en in je handschoenen, broek- of vestzak, in je schoenen of op je lichaam plaatsen. Door contact met zuurstof beginnen de pads al na enkele minuten warmte af te geven.

 

ACTIVATIE STOPPEN & HERACTIVEREN

 

De warmtepads kunnen desgewenst meermaals worden gebruikt. Door na gebruik meteen luchtdicht te verpakken, wordt de warmteopwekkende reactie met zuurstof gestopt. Zo kun je een warmtepad later opnieuw gebruiken, en wel zolang tot de pad is uitgewerkt. Spaarzaam én ecologisch!

 

REACTIEPROCES

 

Een warmtepad bestaat uit een luchtdoorlatende verpakking. Door langzame oxidatie van het ijzerpoeder onder invloed van zuurstof komt reactiewarmte vrij. Zout en water werken als katalysator*, de actieve koolstof en het vermiculiet houden het water vast en dienen eveneens als katalysator*.

 

*Een katalysator is een stof die de snelheid van een chemische reactie beïnvloedt, zonder daarbij zelf opgebruikt te worden. Zo kan een reactie versneld of vertraagd worden.

 

GEBRUIK

 

Activatietijd, duurtijd van de warmteafgifte en maximum temperatuur kunnen variëren volgens het aanwezige zuurstofniveau in de directe omgeving. De pads zijn geschikt voor halfgesloten omgevingen zoals handschoenen, broeken, vestzakken, schoenen en onder kledij. Na ongeveer 30 minuten bereiken de verwarmende pads hun maximale temperatuur en geven dan gedurende ongeveer 12 uur lang een aangename temperatuur (39-45°C of zelfs meer) af. Pads mogen na gebruik gewoon in de vuilnisbak geworpen worden.