Over ZirbenFamilie

www.piz-alpina.com

YOUR ALPINE WEBSHOP

Zirbenhout: het gezondste hout uit de Alpen!

 

 

 

Wat ooit begon als een toevallige ontdekking, is inmiddels uitgegroeid tot een sterke jonge Tiroler onderneming met in het Duitse taalgebied inmiddels al meer dan 500 verdelers.

 

Alles begon met de ZirbenKugel. Een nieuwe trend was gezet, een aantrekkelijk product uit het hart van de alpen was geboren. En het groeide uit tot een succesverhaal....

Uit de ZirbenKugel groeide stilaan de ZirbenFamilie. De ZirbenFamilie blijft trouw aan haar oorsprong: handgemaakte producten uit de natuur vervaardigen.

 

Water, natuur, leven, gezondheid en ambachtelijk handwerk - dat zijn de kernwaarden.

De ZirbenFamilie nodigt u uit op ontdekkingsreis door een boeiend natuurlijk productgamma...

Ontdek de Zirbenproducten in onze webshop!

2010: Het prille begin

 

De ZirbenFamilie... alles begint in 2010. Hannes Lafner is de jonge uitbater van het Panoramagasthaus Neue Gufl. Tijdens verbouwingswerken legt hij een stuk wegwerp Zirbenhout op een karaf water als bescherming tegen insecten.

 

Wanneer hij na een tijd uit de karaf drinkt, merkt hij dat het water de aangename geur van het hout heeft overgenomen.

 

De fijne houtnuance vindt hij ook terug in de smaak van het water. De jonge ondernemer gaat op pad, de ZirbenKugel wordt geboren, en de ZirbenFamilie zal stilaan uitgroeien tot een jonge onderneming met faam in Tirol!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De productie - "handmade in Tirol"

 

Voor de productie wordt uitsluitend 1A kwaliteits Zirbenhout gebruikt dat minstens 1 jaar lang luchtgedroogd is op een zonnige plek. Enkel zo blijven alle werkzame stoffen, harsen en etherische oliën behouden in het hout. Bij geforceerde droging zouden de oliën ontsnappen. Alle producten van ZirbenFamilie worden volgens de aloude Tiroler handwerktraditie vervaardigd, aan strenge kwaliteitsnormen onderworpen en overal ter wereld verzonden.

 

De ZirbenFamilie hecht het allergrootste belang aan de authenticiteit van haar productgamma. De grondstoffen, leveranciers en productiepartners worden met grote zorg uitgekozen. Elke stap van het proces - vanaf het vellen van de boom tot het afgewerkte product - wordt uitsluitend en uniek in het alpengebied doorgevoerd. Echte kwaliteit „made in Austria/Tirol“...

 

 

Wetenschappelijke studie – Hout van de alpenden WERKT!

 

Het Joanneum Research Institute heeft een onderzoek uitgevoerd naar de positieve invloed van Zirbenhout op het menselijke organisme. Wie in een slaapkamer met Zirbenhout slaapt, zal merken dat het lichaam sneller en beter is uitgerust, en de slaapkwaliteit verbetert. Bovendien heeft het hout een invloed op de hartslag, die tot 3.500 slagen per dag kan zakken. Dat is een besparing van de hartactiviteit met één uur per dag!

Ook de antibacteriële eigenschappen van de alpenden zijn opmerkelijk. In vergelijking met andere houtsoorten werden op Zirbenhout nagenoeg geen levensvatbare bacteriën teruggevonden.