Wie we zijn

www.piz-alpina.com

YOUR ALPINE WEBSHOP

Sport + Passie = Ontspanning

 

 

 

RoC-Sports is opgericht door de Oostenrijkse jonge ingenieur Christian Rohrhofer („The RoC“), geboren in 1986 en sedert 2005 hobbymatig krachtsporter. Inmiddels is deze sport zijn passie geworden en niet meer weg te denken uit zijn leven. Naast zijn familie en hoofdwerk, biedt de krachtsport hem een uitlaatklep voor de dagelijkse routine.

 

 

Zijn ontspanningstherapie!

Toen ik pas begon te trainen, werd ik overstelpd door allerhande trainingsopvattingen, uiteenlopende meningen van andere sporters en niet-wetenschappelijk onderbouwde mythes. Iedereen wist het beter, ieder had een eigen mening over trainingsschema's en voeding. Ontelbare vragen speelden toen door mijn hoofd:

 

„Hoe en hoe vaak moet ik trainen?“

„Wat mag ik wel en niet eten?“

„Hoe ziet een professioneel voedingsschema eruit?“

„Wat is naast trainen en voeding nog belangrijk voor een sporter?“

„Welke voedingssupplementen zijn voor mij zinvol?“

 

en zo verder.

 

Zoveel uiteenlopende meningen! Wat nu?

 

Maandenlang snuisteren op allerhande forums en overspoeld worden door de meest uiteenlopende meningen over training en voeding maakten het niet bepaald makkelijker voor mij om waarheid van kwakzalverij te onderscheiden.

 

Ik las veel boeken over sport en bezocht allerhande lezingen over sport, voeding en een gezonde levensstijl. Stilaan begon ik voeling te krijgen met deze materie.

 

 

OVER RoC-SPORTS

 

"Onze missie is een nieuw bewustzijn te creëren voor pure biologische kwaliteit. Elke sporter of voedingsbewuste mens moet kunnen genieten van de natuurlijke smaak van onze biologische producten. Nieuwe grenzen aftasten en doorbreken, en een beter lichamelijk goed gevoel creëren, dat is het."

Voedingssupplementen!?

 

Via het internet heb ik talloze webshops bezocht op zoek naar voedingssupplementen. Ik had er snel genoeg van. Sites spraken elkaar tegen, productomschrijvingen waren slecht, ontoereikend of zelfs totaal niet beschikbaar, voedingstabellen ontbraken... Het internet overstelpt sporters met allerhande producten, en elk product beweert het nieuwe wondermiddel te zijn.

 

Ik heb heel wat proteïnepoeders besteld en uitgeprobeerd. Sommige smaken bevielen me goed. Wat er precies in de poeders zat, wist ik echter niet. Tot ik de voedingstabellen bekeek achteraan op de dozen, mijn ogen werden meteen geopend! Een mengeling van niet te identificeren ingrediënten, smaakversterkers, kunstmatige aroma's, zoetstoffen...

 

Hallo, is er iemand die me kan helpen!?

 

Blijkbaar was ik lang niet de enige die deze ervaring had. Verre van zelfs! Veel van mijn trainingskameraden herkenden dit.

 

„Ergens moet toch een product bestaan zonder ongezonde en overbodige stoffen, kunstmatige aroma's enzovoort?" Een vraag die ons bezig hield.

 

Nee, er is niets op de markt!

 

Deze bevinding betekende het ontstaan van RoC-Sports!

Ik heb de firma RoC-Sports opgericht en het eerste meercomponenten proteïnepoeder ontwikkeld, uit 100% bio gecertificeerde producten!

 

Ga het zelf maar na: al onze producten dragen het label van BIO kwaliteit!

 

Ik richtte ook het RoC-Sports wetenschappelijke platform op, waarin ik doorlopend alle noodzakelijke informatie rond het thema sport, voeding en gezondheid wetenschappelijk onderbouw en voor iedereen beschikbaar stel.

 

RoC-Sports biedt geïnteresseerden een wetenschappelijk platform met alle noodzakelijke info over sport, voeding en gezondheid, naast een hoogwaardig biologisch product!

 

Door sporters voor sporters! Passie en kwaliteit!