Vaak gestelde vragen

www.piz-alpina.com

YOUR ALPINE WEBSHOP

Vaak gestelde vragen over RoC-Sports

Waaruit bestaat RoC-Sports bio proteïnepoeder en waarin onderscheidt het zich van wat al op de markt is?

 

RoC-Sports Bio Proteïnepoeder is het eerste meercomponentenproteïnepoeder op de markt van 100% gecontroleerd biologische oorsprong! Het wordt gedronken als een shake.

 

Anders dan conventionele producten bestaat RoC-Sports uitsluitend uit natuurlijke ingrediënten uit 100% gecontroleerd biologische landbouw, zonder kunstmatige aroma's, zoetstoffen of smaakversterkers.

Waarom zou ik een BIO-product kopen? Is dat niet allemaal gewoon marketing!?

 

Door het aankopen van een Bio-product doe je niet enkel jezelf en je lichaam een plezier, maar ook de natuur. Gecontroleerd biologische landbouw hecht veel belang aan duurzame werkmethodes, met aandacht voor dier en omgeving. Biologische landbouw is Europees onderworpen aan bijzondere regelgeving.

Wat zijn proteïnes en waarvoor dienen ze?

 

Het menselijk lichaam bestaat naast water hoofdzakelijk uit proteïnes (ook eiwitten genoemd). Proteïnes ondersteunen belangrijke processen in de stofwisseling van het lichaam. Voldoende eiwitten innemen is dus van levensbelang. Menselijke cellen - van botten, spieren, de huid tot het haar - hebben proteïnes nodig voor de aanmaak van cellen en het herstel.

 

Anders dan vetten en koolhydraten kan ons lichaam proteïnen niet opslaan, een continuë aanvoer van proteïnen is dus noodzakelijk. Wanneer dit niet gebeurt, gaat het lichaam de eigen aanwezige proteïnes zoals bijvoorbeeld die in de spieren, gebruiken.

Wat betekent de term "meercomponenten proteïnepoeder"?

 

Meercomponenten proteïnepoeder onderscheidt zich van de conventionele ééncomponent proteïnepoeders omdat in éénzelfde product verschillende proteïnedeeltjes van uiteenlopende oorsprong worden gecombineerd. Hierdoor ligt de biologische waarde hoger en wordt het lichaam beter ondersteund.

Wat betekent "... uit 100% biologisch gecontroleerde landbouw"?

 

Deze term betekent dat de biologische proteïnepoeders van RoC-Sports BIO gecertificeerd zijn en uitsluitend natuurlijke ingrediënten bevatten. Het hele proces is onderworpen aan controles, vanaf de grondstoffen tot het eindproduct. Hierdoor kan RoC-Sports zijn klanten steeds dezelfde hoge Bio-kwaliteit garanderen. „Bio“ betekent ook dat de dieren (zoals de melkkoeien die melk produceren waaruit melkeiwitten worden gewonnen) een kwaliteitsvol leven hebben, beschikken over een vrije uitloop en bijgevoederd worden met hoogwaardige voeding, eveneens van Bio-kwaliteit.

 

Wanneer Roc-Sports het heeft over „bio“, dan gaat het altijd over het officiële Bio-certificaat 834 dat in 2007 werd vastgelegd in de Europese Unie. Het gaat dus niet over privé of zelfgemaakte bio-labels.

Voor wie zijn de RoC-Sports Bio proteïnepoeders bedoeld?

 

De RoC-Sports Bio proteïnepoeders zijn bedoeld voor gebruik zowel door sporters als door mensen die bewust gezond willen leven. RoC-Sports wordt aangeraden door artsen en mensen in de gezondheidsector, voedingsspecialisten tot (extreem) sporters zoals duursporters (lopen en fietsen), motorsport, gevechtssporten, skiërs enzovoort.

 

De Roc-Sports lijn werd ontwikkeld voor iedereen die belang hecht aan de ingrediënten en de oorsprong van zijn sportvoedingsproducten.

Wat zijn de ingrediënten van Roc-Sports Bio proteïnepoeder?

 

Alle RoC-Sports producten bevatten uitsluitend natuurlijke ingrediënten. Bij ons vind je géén kunstmatige aroma's, zoetstoffen, smaakversterkers enzovoort die je in de meeste conventionele producten wél zult aantreffen.

Hoe worden de Bio proteïnepoeders van RoC-Sports bereid?

 

De RoC-Sports Bio Proteïnepoeders kunnen met (soja)melk of water worden bereid. Warm of koud. Gewoon 300-500 ml biomelk of water in een shaker doen, RoC-Sports poeder toevoegen (30gr = 3 eetlepels, of hoeveelheid volgens noodzaak) en shaken. Klaar!

 

 

Wanneer moet ik de RoC-Sports Bio proteïnepoeders innemen?

 

Spieren groeien en herstellen tijdens de training en rustperiode. Een optimale spierverzorging met proteïnes is van groot belang in de periode tussen twee trainingssessies.

 

De belangrijkste maaltijd voor sporters is die onmiddellijk na de belasting (na de trainingsarbeid), aangezien het lichaam de opgebruikte voedingsstoffen meteen moet kunnen aanvullen voor een optimaal en snel herstel. In het beste geval neem je meteen na het sporten een shake. Daardoor krijgt het vermoeide lichaam onmiddellijk voldoende proteïnes binnen in een snel verteerbare vorm, wat het herstel ten goede komt.

Hoe smaken de RoC-Sports Bio proteïnepoeders?

 

Aangezien onze poeders uitsluitend natuurlijke ingrediënten bevatten, smaken de RoC-Sports Bio proteïnepoeders zeer zacht en natuurlijk. Doordrongen kunstmatige smaken als gevolg van synthetische aroma's, smaakversterkers en zoetstoffen zoals bij vele conventionele producten behoren daardoor tot het verleden.

 

Het kan even duren (een paar shakes) voor je de natuurlijke zachte smaak van onze RoC-Sports Bio proteïnes waarneemt en leert te appreciëren. Eens gewend aan de natuurlijke smaak, wil je niets anders meer.

 

Wie toch nét iets meer smaak wil, raden we aan de poeders met biologische sojamelk te maken. Een onweerstaanbare combinatie!

Hoeveel proteïnes heeft een mens nodig?

 

Dit is afhankelijk van de situatie. Als richtlijn geldt dat een hobbysporter tussen 1,5 en 2 gram proteïne moet innemen per kilogram lichaamsgewicht om de spiergroei en het herstel optimaal te waarborgen. Een voldoende gezond dieet kan daarvoor aangevuld worden met de RoC-Sports bio proteïnepoeders.

 

Voedingssupplementen, ook die van biologische oorsprong, zijn GEEN vervangmiddel voor een gezonde afwisselende voeding!