Muri Gries

www.piz-alpina.com

YOUR ALPINE WEBSHOP

Muri-Gries

 

Muri-Gries is een schitterend wijndomein in Bolzano (hoofdstad van Südtirol). Het Benedictijnenklooster-wijndomein ligt op stadsgrond, gelegen in de wijk Gries, vroeger een hersteloord voor de rijken. Daarvan getuigen nog statige hotels en villa's rond de Piazza Gries. In Gries ligt ook het indrukwekkende landgoed van het Benedictijnenklooster, met daarbinnen het wijndomein Muri-Gries.

Muri-Gries is een klassieke rode wijn producent. Van alle geproduceerde rode wijnen is 80% vervaardigd uit de lokale Südtiroler wijndruif Lagrein. De rest bestaat uit onder meer pinot grigio en weissburgunder. De productie van witte wijn bedraagt slechts 15% van de totale wijnproductie.

 

Het domein wordt geëxploiteerd door monniken, al hebben ze gaandeweg wel de nodige externe stielkennis binnengehaald. Sinds de jaren tachtig is men er professioneel bezig met de wijnmakerij. De nadruk ligt op wijnen van de regionale, zeer specifieke lagreindruif.

 

Muri Gries levert voortreffelijke wijnen af dankzij een uitzonderijk microklimaat in en rond Bolzano. Zoals een plaatselijk gezegde het stelt: Venetië is gebouwd op water, Bolzano op wijn!

Klik op de fles voor meer informatie.

Lagrein

Pinot grigio

Pinot gris

Weissburgunder

Pinot bianco